Hittade du inte det du sökte?
Testa att formulera om din fråga 🙂
Eller kontakta oss direkt.

 

KUNDTJÄNST
Öppet: Mån-fre kl 9-12
Telefon: 044-13 54 00
E-mail: renhallningen@kristianstad.se

 

Lämna avfall

Hem » Lämna avfall

Var kan jag lämna?

Avfall och material som vi inte hämtar vid din fastighet lämnar du antingen på en återvinningsstation eller en återvinningscentral – det beror på vad det är du ska lämna. Vissa saker lämnar du i affärer som säljer sådana saker, till exempel mediciner till apotek och däck till däckförsäljare. Polisen tar emot id-handlingar, vapen, ammunition, fyrverkerier och andra explosiva varor.

Återvinningscentraler

Återvinningscentraler är större bemannade insamlingsplatser med särskilda öppettider. Det finns fem stycken i kommunen och de finansieras av den fasta delen av din renhållningsavgift. På återvinningscentralerna lämnar du grovavfall, trädgårdsavfall och elavfall. På återvinningscentralerna i Snårarp, Arkelstorp, Tollarp och Åhus kan du också lämna farligt avfall.

Återvinningsstationer

Återvinningsstationer är mindre obemannade insamlingsplatser för förpackningar och tidningar. Återvinningsstationer finns på ett 50-tal platser i kommunen och de består oftast av 5-10 gröna containrar. Det är inte Renhållningen som ansvarar för återvinningsstationerna utan förpacknings- och tidningsproducenternas gemensamma bolag Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

PASSERSYSTEM - Kom in på återvinningscentralerna
PANT - Lämna stora mängder pant i pantmaskinen