Hittade du inte det du sökte?
Testa att formulera om din fråga 🙂
Eller kontakta oss direkt.

 

KUNDTJÄNST
Öppet: Mån-fre kl 9-12
Telefon: 044-13 54 00
E-mail: renhallningen@kristianstad.se

 

Trädgårdsavfall

Hem » Villa/Fritidshus » Hämtning av avfall » Trädgårdsavfall

Om du inte har möjlighet att själv kompostera i din egen trädgård kan du lämna ditt trädgårdsavfall på en bemannad återvinningscentral eller få det hämtat av oss.

Tömning av trädgårdsavfall sker mellan vecka 11-46.

Vi erbjuder två hämtningsalternativ för dig som bor i villa eller har ett fritidshus:

Trädgårdsavfallkärl

Här får du ett kärl på 370 liter som vi tömmer varannan vecka från mitten av mars till mitten av november. I kärlet lägger du löv, gräsklipp och annat komposterbart trädgårdsavfall. Släng inte jord eller grästuvor med jord i kärlet då detta blir för tungt för bilen att tömma.

Ett abonnemang för kontinuerlig hämtning av trädgårdsavfall kostar 1 110 kronor per år för ett kärl på 370 liter.

Ytterligare kärl kostar 670 kronor per kärl och år.

Löst trädgårdsavfall

Denna tjänst är för när du vid enstaka tillfällen har stora mängder löst trädgårdsavfall som vi hämtar vid tomtgränsen.

Hämtning av löst trädgårdsavfall vid enstaka tillfälle kostar 500 kronor per gång och då ingår två kubikmeter trädgårdsavfall. Varje extra kubikmeter kostar 100 kronor.

Viktig information om kärlen för trädgårdsavfall

Kärlen för trädgårdsavfall töms med så kallad sidlastare – ett fordon med en robotarm på sidan som kör fram till kärlet, lyfter upp det och tömmer innehållet i lastbilen, för att sedan ställa tillbaka kärlet på samma plats. För dig som kund innebär detta att du inför varje tömning behöver se till att kärlet är placerat på tomtgränsen senast kl. 06.00 på tömningsdagen med kärlets handtag vänt bort från gatan, d.v.s. med kärlets framsida mot gatan. Mellan kärlet och gatan måste utrymmet vara fritt från staket och andra föremål.  I vissa fall kommer vi inte åt att tömma kärlet vid tomtgränsen. Då anvisar vi en plats där kärlet ska stå på tömningsdagen. Låt kärlet stå kvar tills det är tömt.