Hittade du inte det du sökte?
Testa att formulera om din fråga 🙂
Eller kontakta oss direkt.

 

KUNDTJÄNST
Öppet: Mån-fre kl 9-12
Telefon: 044-13 54 00
E-mail: renhallningen@kristianstad.se

 

Renhållningen fyller 125 år!

Hem » Renhållningen fyller 125 år!

Vi bjuder på kalas!

Den 30 maj 1893 grundades renhållningsbolaget Kristianstads Renhållning AB. På den tiden hämtades avfall i lösvikt med häst och vagn och hämtningsarbete fick endast utföras mellan kl. 21:00 och 07:00. Mycket har hänt på 125 år och idag ligger Kristianstad i framkant med allt som har med miljö och avfallshantering att göra.

Den 2 juni bjuder Renhållningen på fest på Lilla torg i Kristianstad för att fira födelsedagen tillsammans med er. Vi kommer att ha något för både stora och små och göra detta till en riktigt rolig dag för alla.

 

Ta med en påse textilier – var med i lottdragningen

Som en del av dagen kommer vi att ha insamling av textilier. För varje full påse textilier som du tar med för att lämna till textilåtervinning får du en lott och är med i dragning för att vinna ett av tre presentkort hos Handelsstaden Kristianstad. Det finns ett presentkort på 500 kr, 300 kr och 200 kr.

Den svenska biståndsorganisationen Human Bridge kommer att vara på plats för att samla in textilierna, det är även de som ansvarar för textilinsamling på kommunens bemannade återvinningscentraler.

Informationstält och fotoutställning

Evenemanget kommer att lyfta både bolagets historia och framtid. Ett tält kommer att finnas med information om pågående projekt och kundfrågor samtidigt som eventcontainern ställs ut med en utställning med blandade bilder från 1893 – 2018.

För barnen kommer det att finnas studsmatta och bjudas på glass.

 

VÄLKOMNA!

 

Vi fotograferar och filmar

På Renhållningens 125-års firande kommer vi att fotografera och filma för att dokumentera evenemanget. Du kan komma att finnas med på bilder och i film som vi publicerar i Renhållningens kanaler. Om du inte vill synas vill vi att du gör fotografen uppmärksam på detta.