Hittade du inte det du sökte?
Testa att formulera om din fråga 🙂
Eller kontakta oss direkt.

 

KUNDTJÄNST
Öppet: Mån-fre kl 9-12
Telefon: 044-13 54 00
E-mail: renhallningen@kristianstad.se

 

Kristianstad är #4 på avfallshantering i Sverige

Hem » Kristianstad är #4 på avfallshantering i Sverige

Varje år utser branschorganisationen Avfall Sverige de bästa avfallskommunerna i Sverige. I år hamnade Kristianstad på en 4:e plats!

Vid årets årsmöte för ”Avfall och återvinning” i Stockholm placerade sig Kristianstad på en hedrande fjärde plats när den bästa avfallskommunen skulle utses. Sveriges bästa avfallskommun tas fram genom en sammanvägning av kundnöjdhet, sorteringsresultat, kvalitet etc.

Statistiken avgörande

Samtliga kommuner i Sverige fyller varje år i sin statistik i en tjänst som heter Avfall webb. Där jämförs kommunerna mot varandra i t.ex. kundnöjdhet, insamlade mängder avfall, ekonomi m.m. Kristianstad har under de senaste åren landat mellan 2:a och 13:e i landet vilket tyder på en väldigt bra avfallshantering.

Det känns fantastiskt att återigen få bekräftat att vi som bolag och alla invånare i Kristianstad gör ett riktigt bra arbete med att sortera vårt avfall och på det sättet bidrar till en mer hållbar värld” säger VD Johan Karlsvärd

Nu ska vi fortsätta utveckla avfallshanteringen så att vi nästa år når vår vision ”Bäst i Sverige

Vinnaren är den kommun som får högst poäng och det är trångt i toppen. Inte ens 6 poäng skiljer mellan första och 10:e plasten.

Mål: Bäst i Sverige 2020

Till 2020 är målet att Kristianstad ska vara ledande på avfallshantering i Sverige. Detta innebär självklart att vi gärna vill nå toppen i Avfall Sveriges tävling. Det finns många faktorer att mäta för att vara ledande i Sverige och Renhållningen satte år 2013 upp en vision för att uppnå detta.

Topp 10 Årets bästa avfallskommun

  1. Ängelholm
  2. Bjuv
  3. Trollhättan
  4. Kristianstad
  5. Falun
  6. Båstad
  7. Norrköping
  8. Kungsbacka
  9. Åstorp
  10. Emmaboda

Avfall Sverige

Avfall Sverige är kommunernas branschorganisation för avfallshantering med 400 medlemmar, främst kommuner, kommunalförbund och kommunbolag. Avfall Sverige bedriver påverkansarbete både nationellt och inom EU.

Läs mer