Vi använder cookies på den här webbplatsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt (funktionella). Andra för att analysera hur vår webbplats används (statistik & marknadsföring).
Publicerad den 16 april, 2024
Smaskigt recept!
Börjar bananerna bli bruna? Släng dem inte – gör bananbröd och minska matsvinnet! Här bjuder vi på ett riktigt smaskigt recept!
Du behöver:
- 3 bananer (mogna)
- 3 ägg
- 2 msk flytande honung
- 0,5 dl yoghurt
- 5 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk malen kanel
- 0,5 tsk malen kardemumma
- 1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och mosa de övermogna bananerna i en bunke. Knäck ner äggen, tillsätt yoghurt och ringla över honung. Vispa ihop.
- Blanda alla torra ingredienser och kryddorna och vispa sedan ner i banansmeten.
- Klä en brödform och häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 60 minuter.
- Njut!
Njut av nybakat bananbröd och
minskat matsvinn!